» 

 » 

Paddling på Åland med Team Polstjärnan

Paddling på Åland med Team Polstjärnan

07.08.2023 – 10.08.2023

Åland


Anmälan finns längst ner på sidan! 😊

Måndagen efter SLEF:s missionsfest i Jomala drar Team Polstjärnan till sjöss för paddling med havskajak i Ålands vackra skärgård! Planen är flexibel, men det blir öluffning i den vackra skärgården och övernattning i tält varje natt. En lugn dags paddling, god mat, bibelstudier och gott om tid att sträcka på benen och upptäcka intressanta öar emellan. Häng med och njut av naturen, augustivädret, sällskapet och Guds Ord! Under resan kommer vi att få lyssna till bibelstudier varje dag, och morgon och kväll blir det bön och andakt. Vi hoppas på fint väder, men om det visar sig från sin sämre sida siktar vi istället på att göra dagsutfärder och övernatta på ett och samma ställe. Maten lagar vi själva över spritkök.

Ingen tidigare erfarenhet av paddling krävs, men du behöver vara simkunnig. Vi inleder turen med att alla tar ”kapellkörkort”, alltså bekantar sig med kajakerna och övar på att ta sig ur den om den stjälper. Vi hinner också öva på teknik tillsammans. På det sättet säkrar vi oss om att alla rör sig säkert på havet.

Kolla på packlistan om du är nyfiken på vad du behöver ta med. Paddlingsutrustningen hyr vi, och tält, sovsäck, liggunderlag och trangia får du låna från TP.

Resan:

Eftersom SLEF:s missionsfest ordnas på Åland innan paddlingen ordnar vi ingen skild transport till och från Åland för TP. Bilresorna på Åland (från Missionsfesten i Jomala innan och till båten i Mariehamn efteråt) ordnar förstås TP. Båtbiljetter på hemvägen Mariehamn-Åbo har vi bokat eftersom båten annars tenderar att bli fullbokad. Resten av resan till och från Åland bokar man själv: till Åland innan paddlingen (det går att anmäla sig till SLEF:s buss till Missionsfesten, leta i kalendern på missionsfest!) och hem från Åbo efter paddlingen.

Det löns att boka tågbiljetter i god tid eftersom priset kan vara så lågt som 10€ per väg om man är rikigt tidigt ute. Annars kan det stiga till 40€ för studerande/minderåriga. Tåget går direkt från båten så det är ett mycket smidigt alternativ.

P.S. Om du behöver ha något göra och någonstans att övernatta mellan Missionsfesten och paddlingen (sö kväll 6.8) så kan du hänga med på vår campingkväll och övernatta i tält! Kryssa i det i samband med anmälan så vet vi hur många som behöver middag och logi!

NÄR: 7-10.8.
FÖR VEM: Alla simkunniga 13 år +.
PRIS: 180€ inklusive hyra av kajak. Om du tar egen havskajak är priset 80€. Båt tillbaka från Åland ingår, men resan till Missionsfesten innan paddlingen och hemresa från Åbo efter paddlingen behöver du ordna själv. Deltagaravgiften är kraftigt subventionerad av SLEF.
LEDARE: Simon Jern och Håkan Salo
FRÅGOR? Ring Simon på 045 1203950! Whatsapp går också bra.

Max antal deltagare är 15.

Anmälan till paddling på Åland med Team Polstjärnan, 7-10.8.2023
Namn
Namn
Förnamn
Efternamn
Kajak
Efter att missionsfesten tar slut på söndag eftermiddag 6.8 ordnar vi övernattning och middag för den som behöver. På måndag morgon börjar paddlingsturen.
Silja Line hem?
TP ordnar inte transport till och från Åland, men eftersom båten kan bli fullbokad har vi förbokat några biljetter till Åbo, därifrån du sedan kan boka tåg hem. Båten går 13:45 från Mariehamn och är framme i Åbo 19:15. Tåg går direkt från hamnen 19:45.