» 

 » 

Torsdagssamling: om woke och feminism med Soili Haverinen

Torsdagssamling: om woke och feminism med Soili Haverinen

30.11.2023 19:00

På torsdag kväll 30.11 kl. 19 får Torsdagssamlingarna besök av Soili Haverinen!

Hur ska vi som kristna förhålla oss till woke, feminism och intersektionalitet? Frågan är inte om vi måste göra det utan hur, för den bibliska människosynen och äktenskapssynen kontrasteras allt mer av nutidens rusande mot andra idéer. 🎨🖌️Samhället målar människan – skapad till kvinna och man – med andra färger, så att vi riskerar förlora vår identitet som skapade av Gud enligt hans vilja och hans bästa. Hur ska vi som kristna klara av att se under det färska lagret färg och se vem Gud vill att vi ska vara, skapade som man och kvinna till hans avbild?

Soili Haverinen är nybliven generalsekreterare för Suomen Teologinen Instituutti, teolog och har också arbetat för SLEY, och hon har stor kunskap om detta ämne!

Välkommen med att lyssna, och stanna gärna på kaffe efteråt! ☕️

Torsdagssamlingarna är SLEF:s och LFF:s gemensamma samlingar för studerande och andra unga i Åbo. Vi samlas kring Bibel, bön och sång, och gör också mycket annat skoj! Vi siktar i allmänhet på att ha en gäst varannan torsdag och något annat roligt program varannan torsdag (pizzakväll, oscarsgala, utflykter och mycket annat).

Vi håller till vid Trädis, Trädgårdsgatan 19b. Följ skylten och gå runt hörnet genom grinden så ser du dörren!

Frågor? Ring eller skicka på Whatsapp till SLEF:s distriktsteolog i Åbo Simon Jern: 045 1203950!