» 

 » 

Apologetikhelgen ”Alltid redo!”

Apologetikhelgen ”Alltid redo!”

07.10.2023 10:30 – 08.10.2023 16:30

Varmt välkommen till apologetikhelgen Alltid redo! som hålls 7–8 oktober 2023!

Under årets apologetikhelg Alltid redo! kommer vi att koncentrera oss på identitetsfrågor och belysa dem ur ett flertal olika synvinklar. 

”Vem är jag?” är en av de mest centrala frågorna som en människa kan ställa sig. Varför finns jag till? Varifrån kommer jag? Vem eller vad definierar vem jag är? Vill Gud någonting med mig? Frågan om identitet är förutom personlig också relevant för och högaktuell i den samhälleliga diskussionen idag. 

Eftersom identiteten i första hand formas i unga år, kommer vi också att under några timmar fokusera på barndomen och på hur vi vuxna kan rusta barnen för det kristna livet och för evigheten, med avstamp i både Bibeln och psykologin. Föreläsningarna riktar sig inte bara till föräldrar utan till alla som kommer i kontakt med barn eller helt enkelt är intresserade av ämnet. 

Vi kommer också att fundera på vad Bibeln har att säga om köns- och sexualitetsfrågor och hur vi som föräldrar och församling kan möta olika utmaningar som möter oss inom detta område. Varmt välkommen med på denna intressanta kurs!

Talare under kursen är Leif Nummela, Ben Thomas och Dana Fagerholm.

  • Anmäl dig gärna med tanke på maten senast torsdag 28.9.
  • Anmäl till barnprogram senast 20.9.