» 

 » 

Isskidning med Team Polstjärnan och Ledstjärnan

Isskidning med Team Polstjärnan och Ledstjärnan

08.03.2024 – 10.03.2024

Replots eller Maxmo skärgård

Häng med på isskidning i skärgården med Team Polstjärnan och Ledstjärnan! Dessa två grupper är SLEF:s friluftsgrupper för unga respektive vuxna, och denna gång åker vi ut på tur tillsammans.

Turen är flexibel, och man kan välja att komma med på hela tredagarsturen, att komma bara på dagstur och åka hem till kvällen, eller komma med lördag-söndag. Den första natten, fredag-lördag, övernattar vi utomhus i skogen, och den andra natten kan man välja mellan att sova i tält eller att sova inomhus i en uppvärmd sommarstuga.

När? Start 8.2 kl. 16 i skärgården, exakt plats meddelas senare till de anmälda. Avslutning ca. 13-16 på söndag, exakt tid och plats meddelas senare.

Pris? 25€ för unga (tonåringar i högstadieåldern uppåt samt studerande) och 40€ för vuxna. Där ingår all mat utom snacks. Om du kommer enbart på dagstur kostar det 10€.

För vem? Både unga, vuxna och äldre, men deltagarna måste kunna skida ca 8 km per dag och dra/bära sin egen packning (i lugn takt). Barn med på föräldrarnas ansvar, men de måste kunna orka hänga med.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 26.2! Anmäl dig här nere på sidan.

Skidturen i sin helhet sker över tre dagar så att vi startar på fredag kväll, övernattar två nätter och avslutar med bastu och lunch vid en lägergård på söndag. Man använder egna skidor (vi kan säkert arrangera om någon saknar) och bär rinka på ryggen, och vissa får pulka med sele som vi turas om att dra. Inget speciellt krävs av deltagarna utom att du kan dra din egen packning och kan skida, och vi hjälps åt med allt. Maten sker matlagsvis med TP:s bensinkök, som fungerar bra vintertid. Eftersom TP och LS genomför turen tillsammans ser vi fram emot att ha deltagare i olika åldrar med.

Ute på isen kan man pröva på en vintermiljö som är väldigt lik den i fjällen, där man enkelt tar sig runt över snön, slår upp tält till natten och njuter av vårsolen och vinternatten. Vi slipper dock alla besvärliga backar, och omger oss istället med oändliga vidder av gnistrande snö och öar och skär som vi korsar och rundar. Miljön ändrar färg beroende på ljuset, och det är väldigt vackert i skymning och gryning, som kommer bekvämt sent den här tiden på året, samtidigt som vi lär få ljusa och härliga dagar.

I första hand siktar vi på att genomföra turen på isen i Replots eller Maxmo skärgård, men om isarna är dåliga beger vi oss istället till någon frusen myr inåt landet, som erbjuder liknande terräng.

Om det finns intresse kan vi ordna ett distansmöte inför tillfället där vi kan diskutera klädsel, mat och frågor som dyker upp.

Simon Jern fungerar som ledare. Frågor? Ring 045 1203950, ta kontakt via Whatsapp eller skicka mail till .

Anmälan till Isskidning 8-10.3.2024

Anmälan till Isskidning 8-10.3.2024

Namn
Namn
Förnamn
Efternamn
Vårdnadshavarens namn
Vårdnadshavarens namn
Förnamn
Efternamn
Jag deltar i
Övernattning lö-sö:
Riktgivande, du kan ändra dig senare.
Om du tar egen sovsäck bör den ha en comfort-temperatur på minst -15 minusgrader eller så bör du använda dubbla 3-säsongerssovsäckar.
Om du tar eget skumgummi bör det vara minst 3 cm tjockt, uppblåsbara måste vara ämnade för vinterbruk utomhus.
Eventuellt eget tält måste ha god ventilation och vara ämnat för vinterbruk, det går inte med ett vanligt ”läger”-tält.
Simon handlar all mat enligt dieterna som anmälts. Om du har tips eller frågor är det bara att säga till, eller om du hellre handlar eget pga svår diet går det också (då får du lägre deltagaravgift).
Ledaren måste känna till relevanta sjukdomar eller allvarligare allergier.
Nej=jag behöver få informationen på annat sätt, exempelvis via mail.
Via Ledstjärnan-gruppen kommer direkt info om kommande tillfällen och där kan man också diskutera eller ställa frågor om vad som helst som rör friluftsliv.