Klippan

Lägerområdet Klippan i Munsala, Nykarleby, finns i en skön, havsnära miljö strax intill det populära strandområdet Storsand. I synnerhet sommartid är verksamheten på Klippan livlig. Du hittar information om SLEF:s egen verksamhet på Klippan i kalendern. Du kan också bekanta dig med Klippan via Klippans egen webbplats.

Det är flera saker som gör Klippan unikt: bland annat kyrkan på klipporna, stugbyn vars arkitektur för tankarna till en tältby, äventyrsbanan och stranden.

KYRKAN på Klippan har sedan 1975 utgjort ett landmärke som syns på långt håll från stranden och havet. Altartavlan är magnifik: hela den främre väggen är nämligen gjord av glas och utsikten över havet ger en levande tavla. I anslutning till kyrksalen finns ett rum som kan användas som serveringsrum, klassrum eller annat, och bakom det en liten kokvrå.

MATSALSBYGGNADEN från 2001 inrymmer matsal och kök, en lektionssal, där de flesta programpunkterna under läger brukar hållas samt kontorsutrymmen och kiosk. Bredvid matsalsbyggnaden finns en öppen plats, torget, där det också finns en eldstad.

STUGBYN erbjuder inkvartering i sex större stugor (à 10 personer) och fyra mindre (à 4–6 personer). Det finns också gott om plats på lägerområdet för tält och husvagnar. Dusch- och toalettutrymmen finns i en servicebyggnad i anslutning till stugbyn, men också i matsalsbyggnaden.

VILLA EDLA är Klippans nyaste byggnad och uppfördes 2019. Villa Edla är en personalbostad, som hyrs ut utanför säsong. För mer info om uthyrningen av Villa Edla, klicka här.

KLIPPANS ÄVENTYRSBANOR som finns placerade på ett område nedanför matsalsbyggnaden har olika svårighetsgrader. Alla övningar på äventyrsbanorna leds och övervakas av utbildade instruktörer, och den som går någon av äventyrsbanorna är alltid säkrad. Till äventyrsbanorna hör cirkelbanan som i sig består av olika utmanande delmoment flera meter upp i luften, linbanan och stocken.

STRANDEN vid Klippan finns i anslutning till det naturskyddade området Storsand, som är ett populärt utflyktsmål särskilt under soliga sommardagar. Klippans del av stranden är dock reserverad för lägerområdet. Stranden är mycket långgrund och har en behaglig sandbotten. Från kyrkan löper en ramp ända ner till stranden. Nära stranden finns en rymlig bastu, försedd med omklädningsrum och en stor veranda.

Vill du boka Klippan? Du kan beställa mat och dryck för dagsutfärder till Klippan, hyra kyrkan för familjehögtider, boka utrymmen för t.ex. läger eller kurser, hyra enskilda stugor eller rum på Villa Edla och även boka äventyrsbanan inklusive instruktörer. Kontakta för förfrågningar eller fyll i kontaktformuläret på Klippans webbplats!

Vill du understöda Klippan? Kom med i Klippans stödring! Som medlem stöder du Klippan genom förbön och ekonomiskt och får regelbundet nyhetsbrev med information från Klippan. Du kan anmäla dig till Klippans stödring här.

Besöksadress och kontaktuppgifter:
Storsandsvägen 360, 66970 Hirvlax, Nykarleby