» 

 » 

Familjeläger 2

Familjeläger 2

11.07.2024 – 14.07.2024

Välkommen på familjeläger!

Lägerområdet Klippan i Nykarleby står värd för två familjeläger i sommar. Familjeläger 1 hålls 6–9.7 och Familjeläger 2 hålls 11–14.7. Gå till slef.fi/familjelager om du vill bekanta dig med andra famlijeläger. Klippan karaktäriseras av kyrkan uppe på klipporna, stugbyn, servicehus, en rymlig matsalsbyggnad, torget, Villa Edla, äventyrsbanor, bastu och Storsands sandstrand.

Temat för lägren på Klippan är ”Tillit”. Curt Westman håller bibelstudierna på plats på båda lägren på Klippan.

Förutom bibelstudier blir det bön, sång och musik, kvällsmöte, högmässa, valbara seminarier, program för barn och unga, tonårsäventyr, lek, familjetid, god mat och gemenskap.

Familjelägren vill erbjuda något för alla åldrar. Barnen har eget program med bibelbit, sång, lek, skapande och annat skoj i olika åldersgrupper. Tonåringarna har ett eget äventyr en av dagarna. Tonåringarna har också egna aktiviteter de andra dagarna och senare på kvällarna.

endagsläger kan den som vill ta del av lägerprogrammet och stämningen för bara en dag. Detta är ypperligt för till exempel barnens mor- eller farföräldrar eller för dig som vill komma och känna på vad ett familjeläger är.

Anmälningsformuläret öppnar 1.5.2024.

Ungdomssekreterare Martin Sandberg, , 040 150 5804

Familjeläger 2 på Klippan 11–14.7.2024

Klicka på plus (+) nedan för mera info.

Familjeläger 1 på Klippan 6-9 juli 2024.

Detaljprogrammet publiceras senare.

Ungdomarna (tonåringarna) är en viktig del i de program som riktar sig till hela familjen.

På kvällarna har ungdomarna sin egen hörna med program och fri samvaro från 21:30 till ca 23.

Ungdomarna har ett eget äventyr en av lägerdagarna.

Ungdomarnas bibelstudier utgörs av bibelsamtal med inbjudna gäster i fåtöljen. Du har kanske hört om konceptet ”Grilla en kristen”?

Då det är dags för seminarier kan ungdomarna givetvis välja vilket seminarium som helst men det finns också seminarium med ungdomar som huvudsaklig målgrupp. 

Som ledare för ungdomarna på detta läger fungerar i huvudsak SLEF:s sommaranställda lägerledare.

Kolla också program för hela familjen ovan.

Barnen är en viktig del i de program som riktar sig till hela familjen.

Barnen har i regel eget program när det ordnas skilt program för de vuxna. Programmet består av bibelbit, sång, lek, skapande och annat skoj.

Barnen delas in i grupper baserat på ålder och samlas på olika ställen. De vuxnas bibelstudier i kyrkan börjar med sing-in, så det finns gott om tid att föra barnen till sitt program innan de vuxnas program börjar. 

Barnen indelas på detta familjeläger preliminärt i följande grupper: • Knattar (0–2 år) får leka under föräldrarnas uppsikt i knattehörnan bak i kyrkan. • Minior 1 (3–4 år). • Minior 2 (5–6 år). • Junior 1 (7–9 år). • Junior 2 (10–12 år).  

Då det är dags för seminarier kan barnen givetvis välja vilket seminarium som helst tillsammans med någon vuxen men det finns också program för barnen. 

Som ledare för barnen på detta läger fungerar i huvudsak SLEF:s sommaranställda lägerledare samt hjälpledare.

Barnens aftonbön hålls i kyrkan på kvällarna kl. 20.15 (sista kvällen 20:30).

Kolla också program för hela familjen ovan.

Curt Westman håller bibelstudierna för de vuxna på plats på båda lägren på Klippan. Det övergripande temat är ”Tillit”.

Ungdomarnas och barnens bibelstudier presenteras ovan under rubrikerna Tonåringar och ungdomar och Barn.

Medvandrarna finns till för dig ifall du vill samtala eller be med dem.

På lägerdag två och tre klockan 15–16:30 har du möjlighet att välja mellan olika seminarier. Observera att en del seminarier är i huvudsak riktade till tonåringar och barn.

Lägeravgiften baserar sig på de uppgifter du angett vid anmälan. Därför är det viktigt att du så fort som möjligt meddelar eventuella ändringar och också vid ankomst till lägret bekräftar vilka familjemedlemmar som deltar i lägret samt eventuella ändringar.

I samband med anmälan får du via mejl en bekräftelse på att din anmälan nått fram och vilka uppgifter du uppgett. 

När anmälningstiden gått ut meddelar vi per mejl ifall du eller din familj rymts med på lägret eller om vi kan erbjuda alternativa lösningar. Ifall alla som anmält sig ryms med så skickas endast välkomstbrev.

Före lägret börjar får lägerdeltagarna ett välkomstbrev per mejl med mera detaljerad information. Ifall du har fått ett välkomstbrev per mejl betyder det att du och de du anmält ryms med på lägret.

Lägerkommittén består av några familjer. Kontakta gärna ungdomssekreterare Martin Sandberg (, 050 432 0106) ifall du har frågor.

Lägerområdet Klippan, Storsandsv. 360, 66970 Nykarleby.

Klippan karaktäriseras av kyrkan uppe på klipporna, rymlig matsal, stugbyn, äventyrsbanor, bastu
och sandstrand.

Bekanta dig gärna med infokartan över lägerområdet Klippan.

Du kan läsa mera om Klippan på SLEF:s webbplats.

Arrangör för lägren är Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland rf (SLEF). 

Tack till SLEF, SLEF:s understödjare och till stiftelser för ekonomiskt understöd som möjliggör subventionerade lägeravgifter. 

Anmälan till Familjeläger 2 på Klippan 11–14.7.2024

Anmälningsformuläret öppnar 1.5.2024.

SLEF:s dataskyddsdeklaration informerar om de åtgärder som SLEF vidtar i syfte att förverkliga EU:s dataskyddsförordning för behandling av personuppgifter.